Hoppa till huvudinnehåll

Deltagare i sökoperationen på Blåbærfjellet: Vi vill hitta dem och föra tillbaka dem till familjerna

Grupper om tio personer skickas upp på fjället.

Under sökoperationen på Blåbærfjellet i Tamokdalen i Norge skickas grupper om tio personer upp för att gräva fram de fyra omkomna skidturisterna. En av dem som är med i sökoperationen är Kjell Roger Andersen från Röda Korset.

Serie: Borgen

Se succédramat Borgen.

Danmark får en kvinnlig statsminister efter dramatiska händelser. I bakgrunden finns konspirationer, politiskt mygel och på förhand överenskomna maktkonstellationer. Birgitte Nyborg blir överraskande valsegrare och statsminister. Men turbulensen i kulisserna tar verkligen inte slut när valet är över. Vi får se det önskade kvalitetsdramat från Danmark från början.

Serie: Den döende detektiven

Dekkarserie i önskerepris.

Svenskt kriminaldrama. Del 1/ 3. När den pensionerade polisen Lars Martin Johansson, LMJ, drabbas av en stroke ställs hans liv på ända. LMJ:s läkare får honom intresserad av ett tio år gammalt ouppklarat sexualmord på en liten flicka. Han förstår ganska snart att den mördade flickans pappa döljer något. I rollerna bl.a. Rolf Lassgård och Helena af Sandeberg.

Mest lästa

JVM-mästaren tacklade Kaapo Kakko och blev utkörd – TPS-spelaren återvände från omklädningsrummet och kontrade omgående med två powerplaymål

TPS gick från 0–3 till 3–3 på fyra powerplayminuter.

I ishockeyligan inledde Ilves bäst och hade en 3–0-ledning då 30 minuter hade spelats. Då tacklade Ilvesspelaren Samuli Vainionpää TPS-juniorstjärna Kaapo Kakko i ryggen och åkte på en 5+20-minuters utvisning. Under Vaininopääs utvisning gick TPS från 0–3 till 3–3 och två av målen gjordes av Kakko. Ilves avgjorde i den tredje perioden och vann med 4–3.

641-728-5482

Vänsterpartiet understryker vågmästarroll.

Riksdagens talman Andreas Norlén har nu nominerat Stefan Löfven till statsministerkandidat. På fredag kommer riksdagen, om inget totalt oväntat inträffar, att godkänna Löfven.

I säng med Ronja & Taika

Årets första avsnitt.

Hejdå vacation ångest. Ronja berättar om varför hon grät på stranden på sin julsemester och Taika funderar om onödiga gräl inspirerar henne att skriva bättre. I årets första avsnitt snackar vi semesterångest, förväntningar och Taika blir helt förskräckt av Ronjas ”pest eller kolera”-frågor.

"Det händer mitt på blanka dagen att någon äldre försöker flörta" - också grooming på nätet är vanligt säger 17-åriga Aurora och Johanna

Unga talar ut om egna upplevelser kring groomning på nätet.

De senaste veckorna har det kommit fram fler sexualbrott mot minderåriga. Unga vi har talat med säger att det är vardag att äldre försöker kontakta dem eller flörta med dem. Grooming på nätet är inte heller ovanligt.

5412661895

Två partier trattkantareller hade för höga cesiumvärden.

Strålsäkerhetscentralen uppskattar att Tjernobyl-nedfallet utgör en bråkdel av strålningen en finländare får i sig årligen. Ändå gör man klokt i att koka svamp plockad i skogen.

3154202870

Skottlossning hördes ännu vid sex tiden i morse

Åtminstone 14 personer dödades i en terrorattack mot ett lyxhotell i Nairobi. Kenyas inrikesminister meddelade tidigt i morse att alla byggnader på hotellområdet är säkra, trots att det hördes skottlossning i hotellet ännu vid sex tiden i morse.

Sydins ansvarige redaktör: Kaplanens insändare är en del av en pågående debatt

Debatten har pågått i en veckas tid.

Tidningen Syd-Österbotten valde att publicera kaplan Markus Engströms insändare eftersom det inte var ett enskilt inlägg utan en del av en debatt som pågått i en veckas tid. I insändaren skriver Kristinestadskaplanen bland annat att homosexuellt samliv är onormalt och skadligt.

9173538948

Hur ser Jeppis musikliv ut för en helt finskspråkig?

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna", skriver Tuula Viitaniemi. Vad har du för minnen från After Eight?

(662) 392-7670

Livedebatt från riksdagen om krav på snabba beslut.

I Slaget efter tolv debatterar Anna von Knorring, en av de unga arrangörerna bakom klimatstrejken i fredags, med riksdagsledamöterna Silvia Modig (Vf) och Anders Adlercreutz (Sfp).

415-488-0472

Omkring 450 personer är i kö för en ny njure.

Riksdagen förväntas i dag godkänna en förändring i vävnadslagen, som innebär att det blir lagligt att donera sin ena njure till personer som inte är ens närmaste anhöriga.

437-970-8295

Också lagen kring sexualbrott mot unga ska ändras.

Våldtäktslagstiftningen ska förnyas. Justitieminister Antti Häkkänen lägger ihop en arbetsgrupp för uppgiften. Målet är att ändra lagen så att brist på samtycke betyder våldtäkt.

Serien Samlevnad - familjesvårigheter i sjuttiotalsfärger

Serie: De dagar som blommorna blommar

Jonas Gardells nya dramaserie från 2019.

Jonas Gardells nya dramaserie från 2019. Vännerna Erik, Mikael och Benny växer upp tillsammans i ett kedjehusområde utanför Stockholm på 1970-talet. Deras familjer umgås som grannar gör, men bakom fasaderna döljer sig smärta, sorg och saknad. Vi får följa familjerna Munksås, Törnblad och Elofsson och bevittna händelser som får smärtsamma konsekvenser, ibland omedelbart, ibland många år senare.

3474816015

Deplatforming och självoptimering blev aktuella 2018.

När nyordslistorna publiceras och årets ord utses är det som julafton för språkentusiasterna. Språkvårdaren Minna Levälahti lyfter fram orden deplatforming och självoptimering som blev aktuella 2018.

(928) 767-4206

Ta med dig hela Arenans videoinnehåll när du reser inom EU.

Nu går det att se videoinnehåll på Yle Areena/Yle Arenan inom EU-området med hjälp av Arena-applikationen. Logga in med ditt Yle-konto och bekräfta Finland som ditt hemland.

Direkt på Arenan

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Välkommen till Svenska.yle.fi!

Läs mera:

Tipsa och kontakta oss

Vet du något som borde granskas av Svenska Yles journalister?
Tipsa oss
Vill du ge respons eller hitta kontaktuppgifter?
626-552-4076

Redaktionen

Telefon: +358 40 674 2085   E-post: justnu@yle.fi